5 Essential Elements For Kıdem tazminatı

1475 sayılı İş Kanununda kıdem tazminatının tavanını aşan işverene hapis cezasıyla para cezası verileceği, ödenen fazla ücretinde devlet hazinesine aktarılacağı yönündeki madde 4857 sayılı iş kanunundan çıkarılmıştır.

İşçinin tek taraflı olarak yaptığı istifanın ardından alacağı belgeyi sunması kıdem tazminatına hak kazandırmaz. Bu nedenle belgenin SGK’dan alınmasından sonra ilgili sebebe dayanarak istifa edilmesi olası mağduriyetleri önleyecektir.

Sadece işçilere değil işverenlere de yarayacak bir metin olacaktır. Zira işçi kıdem tazminatını işverenden alır ve işverenin yaptığı bazı eylemler nedeniyle işçiler istifa ettiğinde kıdem tazminatı almaya hak kazanırlar.

İşyerinin devri işverenin yönetim hakkının son aşaması olup, işyeri devri çalışma koşullarında değişiklik anlamına da gelmez. Dairemizin kökleşmiş kararlarına göre işyeri devri işçiye haklı nedenle fesih hakkı tanımaz.

Emekliliğim yaklaştığı için biriktiremedikleri tazminatıma kulp bulmaya çalışan bir yönetimim var başımda fakat hiçbiri benim kadar ilgilideğiller tabi.

İşçi, iş ilişkisi devam ederken işverene sadakatsiz davranışlardan kaçınmalıdır. Sadakatsiz Kıdem tazminatı davranışlar sergilemesi halinde işveren iş akdini haklı nedenle feshedebilir.

Kırmızı alanları dolduralım Kırmızı alanlar eksik veya hatalı girildi. Lütfen bu alanları düzeltip tekrar gönderelim

Bununla birlikte, kanundaki olası değişiklikler hakkında söylentilerle daha da dikkat çekici hale geliyor. İş hayatına yeni katılan ya da işten ayrılanlar için de ayrı bir ilgi alanı.

1475 sayılı İş Kanunu’nun kıdem tazminatını düzenleyen fourteen. maddesine göre işveren tarafından iyi niyet ve ahlak kurallarına aykırılık dışındaki nedenlerden dolayı sözleşmesi feshedilen sigortalılara bu hak verilmektedir.

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.

İşinin, iş yerinde sürekli görüşmek zorunda olduğu işvereni veya çalışma arkadaşının, yapmış olduğu iş ile alakalı olmayan bulaşıcı bir hastalığa yakalanması sebebiyle işçi bu hastalığı kapmamak için iş akdini haklı sebeple tek taraflı olarak sona erdirebilir ve kıdem tazminatına hak kazanır.

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve Website adresimi bu tarayıcıya kaydet.

İşvereniniz tarafından iş akdiniz sonlandırılıyorsa ve deneme süreniz dahil aynı işyerinde çalışma süreniz bir yılı geçtiyse çalıştığınız süreye istinaden tazminat almanız gerekir.

İşverenin bir çalışanı haksız bir durum nedeniyle işten çıkarması veya işverenin istenmeyen işçi davranışı nedeniyle iş sözleşmesini feshetmek istemesi durumunda tazminat ihbarı ile durum ortaya çıkar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *